13.6 C
Travnik
Srijeda, 1 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHNezadovoljni trgovci, ali i kupci zbog slabe ponude

Nezadovoljni trgovci, ali i kupci zbog slabe ponude

Okončano još jedno „Visočko ljeto“

Ništa novo se ne nudi, krpice koje je moguće svakodnevno naći, gaće i peškiri, te kafane i meso, neki su od komentara

Iako je tradicionalno na Aliđun i posljednji dan manifestacije „Visočko ljeto“, ovogodišnja je zbog nešto lošijih vremenskih prilika bila produžena i trajala dva dana duže nego inače.

Ovogodišnji vašar, barem prema komentarima vlasnika štandova, bio je dosta slabiji za razliku od prethodnih godina, a izlagači problem vide u cijeni zakupa prostora, ali i slaboj platežnoj moći kupaca.

Koncerti i turniri

– Ništa novo se ne nudi, krpice koje je moguće svakodnevno naći, gaće i peškiri, te kafane i meso. Vašar je iz godine u godinu sve slabiji, manje je i izlagača, a samim tim i posjetilaca, a i ovi što izađu u obilazak štandova više posmatraju nego kupuju – najčešći su komentari na ovogodišnji vašar.

Manifestacija Dani trgovine, kulture i sporta „Visočko ljeto“ održava se već dugi niz godina, te je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu Visočani su imali priliku pogledati koncerte Harisa Džinovića, Sanela Smole i Enesa Begovića, dok su priređeni i turniri u šahu, stonom tenisu, malom nogometu, te tradicionalna likova kolonija i promocije različitih sportova.

Drugi dio manifestacije predviđen je za Dane trgovine ili u Visokom popularni vašar, kada brojni trgovci nude svoju robu i proizvode, a posjetioci iz Visokog i svih okolnih gradova napune dvije glavne gradske ulice, u kojima se vašar i održava.

Isti štandovi

– I ove godine smo, gledajući neki prosjek iznajmljivanja i brojke, otprilike imali sličan broj zakupaca kao i ranijih godina. Zbog nešto lošijeg vremena na samom početku vašara odlučili smo se Dane trgovine produžiti za još dva dana. U planu je da visočki vašar i vizuelno poboljšamo, pa da u dogledno vrijeme izlagači imaju unificirane štandove i da to i izgledom bude puno ljepše i privlačnije – kazala nam je Edina Ferizović iz Gradske službe za finansije, privredu i društvene djelatnosti.

Desetine hiljada posjetilaca u devet dana trajanja posjetile su Visoko.

  • U muzičkom dijelu programa nastupio i Sanel Smolo
U muzičkom dijelu programa nastupio i Sanel Smolo - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Izvor:Avaz

spot_img