16.3 C
Travnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHKolovoz pretežno mokar, vozači se pozivaju na pojačan oprez

Kolovoz pretežno mokar, vozači se pozivaju na pojačan oprez

Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar, pa vozače iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez. Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u zapadnim krajevima. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac, Bihać-Bosanska-Krupa i Bihać-Cazin-Velika Kladuša. Na planinskim prevojima, kao i u usjecima, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

spot_img