21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHMagla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na magistralnim putevima

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na magistralnim putevima

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama magistralnih puteva M-15 Glamoč-Priluka, M-15 Kolo-Tomislavgrad- Šujica- Kupers, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-17 Konjic-Drežnica, kao i uz rijeku Lašvu. Na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica upozorava se na izlaske divljih konja na kolovoz.

Na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, može se očekivati mjestimična poledica. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sječi stabala u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica, od 08 do 14 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. S obzirom na dane vikenda i predstojeći praznik, gužve se očekuje na graničnim prijelazima, kao i na putevima u BiH.

spot_img