22.5 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHProsinečki nakon što je izabran za selektora BiH: Imao sam samo jedan...

Prosinečki nakon što je izabran za selektora BiH: Imao sam samo jedan uvjet

Robert Prosinečki za nekoliko dana dolazi u Sarajevo gdje će započeti svoju prvu operaciju na poziciji selektora nogometne A reprezentacije BiH.

Nakon razgovora s čelnicima Nogometnog saveza i sastanaka s asistentima, Prosinečki će skrojiti prvi spisak.

Na njemu će, potvrdio je za Fokus.ba, biti i igrači iz BH Telecom Premijer lige.

– To je jedan od prioriteta. Kada preuzmem posao ići ću po Bosni i Hercegovini i redovno gledati sve klubove, kako bih našao kandidate za reprezentaciju. Unaprijed znam da kvalitet i potencijal postoje. I u HNL-u ima igrača bh. korijena ili onih koji imaju bh. papire, koji su zanimljivi i koji igraju kvalitetno i članovi su najboljih klubova u Hrvatskoj, rekao je Prosinečki.

Velika mu je čast što je izabran na poziciju selektora BiH.

– Bez daljnjeg, prioritet je plasman na Evropsko prvenstvo. Imamo dobru reprezentaciju, a imamo i dva puta koja vode do Evropskog prvenstva, kroz Ligu nacija i kasnije kvalifikacije. S ovom ekipom možemo puno, to je sasvim sigurno i to je sve što u ovom trenutku mogu reći, kazao je za Fokus.ba novi bh. selektor.

Jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izabrani su danas selektor Prosinečki, ali i njegovi saradnici u stručnom štabu Gordan Ciprić, Dragan Spasić, Elvir Rahimić i trener golmana Kenan Hasagić.

Ispunjen je njegov uslov da selektor sam bira saradnike u stručnom štabu.

“To je normalna stvar. I moj uslov je bio normalan, da radim s ljudima s kojima mislim da to mogu najbolje. Lako smo se dogovorili i to mi je, kako sam rekao, drago”, kazao je Prosinečki.

spot_img