19.5 C
Travnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMagazinAko jedeš, ne tipkaj! Restoran zabranio korištenje mobitela tijekom jela

Ako jedeš, ne tipkaj! Restoran zabranio korištenje mobitela tijekom jela

U londonskom Tea Terrace restoranu mobiteli se mogu staviti u malu kutiju na stolu koja se drži pod ključem. Jednom kad ga stavite, do njega nećete lako, jer kombinaciju ne zna nitko osim osoblja.U današnje vrijeme u bilo kojoj situaciji gotovo je nemoguće sresti ljude koji ne tipkaju po mobitelu. Mnogi su mišljenja kako bi korištenje mobitela trebalo barem ograničiti za vrijeme ručka ili večere, no to obično ostane samo na ideji. Ipak, jedan restoran u Engleskoj odlučio je prijeći s riječi na djela, pa ako želite u njemu ručati, morate zaboraviti tipkanje i razgovore preko mobitela!

U londonskom Tea Terrace restoranu mobiteli se mogu staviti u malu kutiju na stolu koja se drži pod ključem. Jednom kad ga stavite, do njega nećete lako, jer kombinaciju ne zna nitko osim osoblja. A za potrebe slikanja hrane i stavljanje na Instagram, kutiju vam neće otvoriti.

“Jednostavno želimo vratiti dobre stare razgovore za vrijeme obroka”, obrazloženje je direktorice restorana Rowene Shouly. “Često imamo goste, posebno obitelji s djecom, koje međusobno ne razgovaraju jer njihova djeca vise na pametnim telefonima”.

U svakom slučaju, nama se ova ideja čini izvrsnom, a uvjereni smo kako bi sasvim dobro prošla i u Hrvatskoj.

spot_img