16.2 C
Travnik
Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHPrometuje se po suhom i mjestimično vlažnim prometnicama, uz povećanu opasnost od...

Prometuje se po suhom i mjestimično vlažnim prometnicama, uz povećanu opasnost od odrona –

Na putevima u BiH ovoga jutra prometuje se po suhom i mjestimično vlažnim prometnicama, uz povećanu opasnost od odrona priopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Od puteva sa izmjenjenim režimom prometa zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres, M-6.1 Kolo-Posušje i M-17 Jablanica-Mostar.

Za danas u 09 sati najavljen je početak radova na deminiranju na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče na dionici Ripač-Dubovsko. U narednom periodu u vremenu od 08 do 16 sati na ovoj dionici će dolaziti do povremenih polusatnih obustava.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Danas počinju pojačane kontrole na graničnim prelazima sa EU tako da očekujemo veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom.

Zbog radova u  Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi, obustave 09-11 i 13-15 sati i Deleuša-Vraćenovići, obustava 11-14 sati) u pomenutim terminima ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk i Deleuša.

Zbog radova koji još traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog održavanja Međunarodnog sajma Mostar 2017, kao i Salzburg foruma, večeras do ponoći, na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih materija na području BiH. Dodatno je na području grada Sarajeva, također do ponoći zabranjeno kretanje vozilima koja prevoze i ostale „B“ materije.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

 

spot_img