16.2 C
Travnik
Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHNakon što su joj poginuli roditelji i sestra: Preminula i Nikolina Đedovac

Nakon što su joj poginuli roditelji i sestra: Preminula i Nikolina Đedovac

Nikolina Đedovac (18) koja je bila teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći u kojoj su stradali njeni roditelji i sestra kada je voz udario u Passat na pružnom prijelazu u dobojskom naselju Grabovica preminula je u banjalučkoj bolnici.

– Uprkos maksimalno uloženim naporima medicinskog osoblja, pacijentkinja N.Đ. (1999) koja je bila u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, u dubokoj komi, preminula je jučer u 21.40 sati. Napominjemo da je pacijentkinja N. Đ. 12. marta u 6:45 sati primljena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra RS sa teškom povredom glave i grudnog koša, u stanju duboke kome, kazali su iz banjalučke bolnice, prenosi Dnevni avaz.

U Doboju je, pak, danas proglašen Dan žalosti zbog tragične pogibije članova ove porodice iz dobojskog naselja Stanovi.

U saopćenju iz Administrativne službe grada navodi se da je na Dan žalosti obavezno isticanje zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad, kao i drugim institucijama na području ove lokalne zajednice.

Zlatko i Slavica Đedovac

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti na teritoriji grada Doboj.

U saopštenju iz Administrativne službe grada navodi se da je na Dan žalosti obavezno isticanje zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad, kao i drugim institucijama na području ove lokalne zajednice.

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti na teritoriji grada Doboj.

spot_img