14.6 C
Travnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHPripadnici OS BiH angažirani u potrazi za nestalim desetogodišnjim dječakom

Pripadnici OS BiH angažirani u potrazi za nestalim desetogodišnjim dječakom

Oružane snage BiH od ranih jutarnjih sati uključene su u potragu za nestalim desetogodišnjim dječakom Konstantinom Stijepićem na širem rejonu Majevice, općina Lopare.

Angažman OS BiH odvija se sukladno procedurama, tj. putem Ministarstva sigurnosti BiH (Operativno-komunikacijsko središte 112), a na zahtjev Republičke uprave civilne zaštite RS.

Treća pješačka bojna 5. pbr OS BiH uputila je 86 pripadnika, četiri kamiona i malo motorno vozilo u potragu za nestalim dječakom.

Pripadnici OS BiH po planu pretraživanja i u koordinaciji sa postrojbama na terenu pretražuju širi rejon Majevice. Osim OS BiH, na terenu su angažirani pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), pripadnici Gorske službe spašavanja Distrikta Brčko, Civilne zaštite općine Lopare, lovci, te veliki broj policajaca Republike Srpske. Također, angažman pripadnika OS BiH se nastavlja do daljnjeg.

Desetogodišnji dječak Konstantin Stijepić, koji boluje od autizma, nestao je 7. marta oko 13 sati na području između naselja Lipovica i Labucke, nedaleko od obiteljske kuće na Majevici kod Lopara, saopćeno je Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

spot_img