17.8 C
Travnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHTravnik: Održan okrugli stol na temu "Rad policije u zajednici"

Travnik: Održan okrugli stol na temu “Rad policije u zajednici”

U prostorijama Ministarstva unutarnjih odnosa Srednjobosanskog kantona tijekom jučerašnjeg dana održan je okrugli stol policijskih službenika zaduženih za realizaciju projekta “Rad policije u zajednici”…

Važnost realizacije ovog projekta prepoznala je i Vlada Srednjobosanskog kantona koja je dala suglasnost na izmjenu sistematizacije radnih mjesta, kojim je sistematizirano ovo radno mjesto u unutarnjoj organizaciji Uprave policije.

Sastanku su pristustvovali policijski službenici iz svih policijskih stanica, te su razmjenjena iskustva suradnje policije sa lokalnim zajednicama u svim općinama na našem području, prezentirane su realizirane aktivnosti, te usvojeni planovi za dalji rad.

Osnovni cilj ovog projekta je poboljšanje suradnje s građanima kroz prezentiranje rada policije i sudjelovanje u raznim segmetnima svakodnevnog života u lokalnim zajednicama, a sve s krajnjim ciljem očuvanje sigurnog okruženja za sve građene i njihovi imovinu.

U dosadašnjem radu policijski službenici su, zajedno sa različitim partnetrima iz vladinog i nevladinog sektora, proveli projekte „Zaštita i kontrola djece na internetu“, „Sigurna djeca – osigurana budućnost“ – s ciljem poboljšanja sigurnosti djece kao sudionika u prometu, „Stop nasilju u obitelji“, Akcija „18+“ – sprječavanje točenja i prodaje alkohola maloljetnicima, „Sa policijom u kino“, „Stop prosjačenju“ i drugi projekti.

U narednom periodu je planirana realizacija i drugih aktivnosti, te smatramo da će sve to građanima približiti rad policije i na taj način ih animirati na još bolju suradnju sa policijom.

spot_img