12.7 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHNakon povlačenja vode sa kolovoza, normalizovan saobraćaj u Srnicama i Donjoj Skakavi

Nakon povlačenja vode sa kolovoza, normalizovan saobraćaj u Srnicama i Donjoj Skakavi

Nakon povlačenja vode sa kolovoza, saobraćaj se odvija bez izmjena na regionalnom putu Gradačac-Gračanica u mjestu Srnice, kao i na regionalnom putu Cerik-Brčko, u mjestu Donja Skakava, saopštio je Informativni centar Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Iz BIHAMK-a navode da je povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, posebno na putnim pravcima Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Apeluju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Aktuelni su radovi na sanaciji klizišta na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozači se pozivaju da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

spot_img