12.7 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHPodmetnuti požari na dvije kuće u Dubravama

Podmetnuti požari na dvije kuće u Dubravama

U Dubravama kod Brčkog je na dvije kuće, čiji su vlasnici na radu u inostranstvu, podmetnut požar, a policija preduzima intenzivne istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja i pronalaska počinilaca.

Dežurni radnik Vatrogasne jedinice Brčko jučer je oko 2.45 sati obavijestio policiju da je izbio požaru na jednoj kući u mjestu Dubrave i da su na mjesto događaja upućeni vatrogasci.

“Odmah po saznanju, na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su prikupljali obavještenja, te konstatovali da je došlo do požara na kući vlasništvo lica koje se nalazi na radu u Austriji”, navodi se u saopštenju Policije Brčko distrikta.

Policijski službenici su, nakon gašenja vatre, uočili tragove podmetanja požara, pa je, u skladu sa kriminalističkim pravilima, lice mjesta obezbijeđeno, a vršenje uviđaja odgođeno do jutarnjih sati.

Nepuna dva sata kasnije, oko 4.30 sati, policiji je prijavljen požar na još jednoj kući u Dubravama, koja se nalazi pored puta Brčko-Cerik.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Brčko ugasili su požar, a lice mjesta policijski službenici su obezbijedili i prikupljajući obavještenja utvdili da je kuća vlasništvo lica koje se nalazi na radu u Švicarskoj.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Brčko distrikta, pod čijim su nadzorom izvršeni uviđaji.

spot_img