22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHNikola Kovač iz Brčkog najskuplji profesionalni gejmer u istoriji

Nikola Kovač iz Brčkog najskuplji profesionalni gejmer u istoriji

Nikola ”Niko” Kovač (20), mladić iz BiH, najplaćeniji je profesionalni igrač video igara u istoriji. Ovaj genijalni gejmer je za čak pola miliona dolara prešao u čuvenu ekipu FaZe Clan.

Kada je franšiza “FaZe Clan” potpisala ugovor sa Nikolom ”NiKom” Kovačem za svoj “Counter-Strike: Global Offensive” (CS:GO) tim prošle sedmice, ne samo da su sebi osigurali jednog od najboljih igrača igrice, već su postigli rekord u vrijednosti transfera u CS:GO profesionalnom takmičenju, piše Taster.

Nikolin transfer iz “Mousesports” u “FanZe” vrijedio je oko 500.000 dolara, kako navode izvori online magazina DotEsports.

Prethodni rekord držao je Adil ”SrceaM” Benrilton, kada je u septembru 2015. godine. za 160.000 dolara prešao iz “Gamers 2” u “Titan”.

Možda i nevjerovatno zvuči da na našim prostorima, neko zarađuje od igranja video igrica, ali to je ovom 20-godišnjem Brčaku pošlo za rukom.

Popularna igrica ”Counter Strike” postala mu je glavni izvor zarade.

– Predobar posao. Nisam mogao da zamislim ovo. Znači, igram otprilike, najmanje oko šest sati na dan. Kao sa ekipom i pored ovoga što ja želim da igram da napredujem individualno, možda još nekih dva, tri sata – ispričao je ranije Nikola Kovač za ATV.

Da se toliko novca vrti oko igranja igrica prvobitno je bilo teško shvatiti Nikolinim roditeljima. Sada su mu najveća podrška, čak i pratioci na trunirima.

– On dosta odskače od svoje generacije i od ovih većih momaka koji su dugo godina igrali. Igrao je sa ovim jednim bambijem koji je vjerovao u njega. Ali za čas je njega Nikola prestigao i tako je otišao dalje i dalje. I sad je tu gdje je. I veoma sam ponosan u svakom slučaju – rekao je Slobodan Kovač, Nikolin otac.

spot_img