18.1 C
Travnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaBiznisNajveći uspjeh bh. industrije namještaja - 'Best of Best' za kolekciju Elle

Najveći uspjeh bh. industrije namještaja – ‘Best of Best’ za kolekciju Elle

KELN/SARAJEVO, 13. februara (FENA) – Kolekcija Elle bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) uvrštena je u kategoriju «Best of Best» (Najbolji od najboljih) Međunarodng sajma namještaja u Kelnu, i zajedno sa 30 različitih proizvoda iz cijelog svijeta dio je zvanične postavke Umjetničke galerije u tom gradu, saopćeno je iz MS&WOOD-a.

Najvišu ocjenu «Best of Best» dobije samo 30 od nekoliko hiljada proizvoda koje svake godine ocjenjuje žiri sastavljen od najeminentnijih stručnjaka za dizajn i kvalitet Sajma u Kelnu.

– To što smo ponovili prošlogodišnji uspjeh pobijedivši ponovo u dvije različite kategorije inovativnog namještaja za stolicu i sto na Međunarodnom sajmu u Kelnu (IMM Cologne), bio je uspjeh koji se nije desio u 100 godina postojanja Sajma. Međutim, ulaskom u krug Top 30 najboljih sa nagradom ‘Best of Best’, najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu, mi smo dokazali da smo na tronu proizvođača visokokvalitetnog namještaja. Ovo je veliki, možda do sada i najveći uspjeh bosanskogercegovačke industrije namještaja, jer drvo je bosansko, dizajneri su iz BiH, majstori i menadžeri su također iz BiH – izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

Stolicu i sto iz kolekcije Elle fojničkog proizvođača dizajnirala je sarajevska dizajernica Nataša Perković, a nagaređni su u kategoriji pobjednika Iconic Awards: Interior Inovation Winner.

MS&WOOD je i prošle godine na tom sajmu nagrađen istim nagradama za stolicu i sto iz Primum collection 2016, koju je dizajnirao Ado Avdagić.

Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, uslijedilo je uvrštavanje nagrađene kolekcije na Triennale umjetnosti i dizajna u Milanu.

spot_img