13.3 C
Travnik
Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMagazinMetoda Austrijanca navodno izliječila više od 40 000 oboljelih od raka!

Metoda Austrijanca navodno izliječila više od 40 000 oboljelih od raka!

Cikla je jedinstvena zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida. Prepuna je i oksidanata pa čovjeku čisti krv i pomaže mu da duže živi. Cikli, njezinu crvenu boju daje Betacyanin, pigment koji se apsorbira u krv i tako povećava sposobnost krvi prenositi kisik i do 400 %.

Rudolf Breuss iz Austrije, cijeli svoj život je posvetio pronalaženju najboljeg prirodnog lijeka protiv raka. Napravio je poseban sok čiji je glavni sastojak cikla, koji je davao odlične rezultate u liječenju ove bolesti. Uz pomoć svoje metode navodno je  izliječio preko 40 000 ljudi od raka i drugih neizlječivih bolesti.

Gladovanjem protiv raka

Po Breussu, rak je samostalna tvorevina unutar organizma, kojoj su za rast i napredak nužne bjelančevine koje se nalaze u čvrstoj hrani, te se, u skladu s tim, može uništiti gladovanjem i unošenjem sokova od organski uzgojenog povrća. Budući da u njima nema bjelančevina, organizam će ih početi crpiti iz tumora, što će u konačnici dovesti do njegove razgradnje.

Iz tog razloga, tijekom dijete ne smije se uzimati nikakva čvrsta hrana koja sadrži bjelančevine. Terapiju uskraćivanja hrane tumorskim stanicama nužno je provoditi 42 dana, odnosno 6 tjedana. Za to vrijeme iz organizma će se izlučiti sve nezdrave tvari koje smo u njega unijeli hranom, pićem ili udisanjem.

U drugoj polovici posta započet će razgradnja nezdravih stanica, a nakon 6 tjedana cijeli organizam biti će potpuno obnovljen. U cilju liječenja, Breuss koristi sokove od korjenastog povrća. Terapija koju preporučuje sastoji u pijenju 3-5 dcl soka pripravljenog od cikle, mrkve, korijena celera, rotkve i krumpira. Uz to se, ovisno o oboljelim organima i tkivima, uzima do 2 litre čajnih mješavina na dan i 2 dcl bistre juhe od luka. Za vrijeme terapije iz prehrane obavezno treba izbaciti šećer, bijelo brašno, suhomesnate proizvode i konzervirane namirnice.

O čemu ovisi uspjeh terapije?

Sokove valja pipremati isključivo od namirnica iz strogo kontroliranog organskog uzgoja. Naime, korištenjem povrća zagađenog umjetnim gnojivima i pesticidima, postigli bismo posve suprotan učinak – umjesto čišćenja organizma i ozdravljenja, pridonijeli bi njegovom onečišćenju i daljnjem razvoju bolesti. Tijekom gladovanja valja obavezno voditi računa o urednoj probavi i po potrebi raditi ispiranje crijeva (klistiranje), kako razgrađene tvari ne bi ostale u organizmu i izazvale trovanje. Uz sve navedeno preporučuje se boravak na svježem zraku, tjelovježba i masaža.

Važno je imati na umu da proces liječenja podrazumijeva i njegovanje pozitivnog stava, te lišavanje stresa i nezdravih navika koje su znatno doprinijele razvoju bolesti. Ipak, budući da se tijekom terapije gubi i do 15 kilograma, ne savjetuje se djeci, trudnicama, osobama premale tjelesne težine i osobama u terminalnoj fazi maligne bolesti.

Breuss je napisao knjigu sa nazivom Breussov lijek protiv raka: Savjet za prevenciju i prirodni tretman raka, leukemije i ostalih prividno neizlječivih bolesti. Knjiga je prevedena na sedam jezika i prodana u više od 1 milijun kopija. U knjizi navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izliječeno više od 40.000 bolesnih od raka i drugih teških bolesti.

VMS za Cancer Research UK tvrdi da oni ne podržavaju alternativne terapije koje nisu, navodno, poduprte znanstvenim m dokazima, te da navedena ograničena dijeta kao što je Breussova može uzrokovati pothranjenost.

Recenzija iz 2012. godine vezana za dijete protiv raka nazivaju Breussovu dijetu kao jednu od najviše spominjanih, ali upozoravaju da ne postoji evidencija za podržavanje uzimanja ovih “rak-dijeta” i da one mogu biti štetne.

spot_img