22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiEvo zašto tvornički ugrađene metlice brisača traju duže od zamjenskih

Evo zašto tvornički ugrađene metlice brisača traju duže od zamjenskih

Niske temperature, kiša, snijeg, led i mnogo prljavštine vozače tjeraju na učestalo korištenje vjetrobranskih brisača

Lijenost je zajednički nazivnik svih vozača koje možete svakodnevno susresti na prometnicama, bilo da je riječ o onima koji ne očiste automobil u potpunosti od snijega ili pak toliko škilje kroz prljavo vjetrobransko staklo da i vozači oklopnih vozila imaju bolji pregled nad situacijom ispred sebe.

Ispravne metlice brisača te čisto vjetrobransko staklo utječu na sigurnost vožnje jer imate pregled nad situacijom ispred sebe, vidite ostale sudionike u prometu, bilo da je riječ o drugim vozilima ili pješacima. Promjena metlica brisača posao je od svega nekoliko minuta, neusporedivo sa sigurnošću koju dobijete.

Mnogo je vozača koji govore da su im prve, originalne metlice brisača s kojima je automobil došao iz tvornice najviše izdržale, daleko više od zamjenskih. Vozilo pri izlasku iz tvornice ima novo, neoštećeno i glatko staklo. Nakon godina korištenja naoko to staklo i dalje djeluje isto. No, cesta, prašina, led… sve to stvara oku nevidljiva oštećenjakoja skraćuju vijek trajanja metlica brisača.

Tijekom zimskog doba vjetrobransko staklo od leda treba čistiti strugalicom, a ne metlicama brisača. Time ćete produljiti rok trajanja metlica brisača. Slično vrijedi i za lišće na vjetrobranskom staklu. Uklonite sa stakla i brisača nakupljeno lišće i grančice, kako ne biste utjecali na ispravnost gumenog dijela, ali i motorića koji pokreće brisače.

spot_img