16.2 C
Travnik
Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHSaobraćajni znakovi uznemirili građane, reagovao načelnik Bosanske Krupe

Saobraćajni znakovi uznemirili građane, reagovao načelnik Bosanske Krupe

Armin Halitović, načelnik općine Bosanska Krupa, uputio je javno pismo nadležnim organima u kojem se izražava protest zbog postavljanja saobraćajnih znakova na putu koji povezuje ovaj grad sa Bihaćem kroz kanjon rijeke Une, a kojima se putnici upozoravaju kako ovom dionicom putuju na vlastitu odgovornost, javljaju Nezavisne novine.

Halitović kaže kako su novi saobraćajni znakovi izazvali negodovanje i uznemirenje, posebno među mještanima Bosanske Krupe, kojima je ovaj put najkraća veza sa Bihaćem.

On ističe kako se ovim putnim pravcem saobraćaj odvija već desetljećima i pita se koji su motivi postavljanja sporne signalizacije.

“Ovaj putni pravac, istina, zbog uskog kolovoza i povremenog obrušavanja stijena nije bezazlen, ali se njime saobraća od kada je izgrađen i nikada nisu postojala upozorenja putnicima na ovakav način. Zbog toga tražimo da znakovi budu uklonjeni”, rekao je Halitović.

On kaže kako lokalne vlasti o novoj signalizaciji nisu bile upoznate te se pita da li se na ovaj način Bosanska Krupa izoluje do središta kantona i Evropske unije, kao što je komunikacijski izolovana od ostatka države.

“Mnogo je pitanja na koja želimo odgovor, a krucijalno je ono koje se odnosi na davno obećanu izgradnju brze ceste Bosanska Krupa Bihać preko Grmuškog platoa. Kada se konačno započeti izgradnja tog putnog pravca”, navodi se u Halitovićevom pismu.

Na kraju se zaključuje kako se ovim Bosanskoj Krupi nanosi velika šteta, zbog čega će ova lokalna zajednica preispitati sve čudne radnje koje se dešavaju bez njenog znanja i saglasnosti.

spot_img