16.2 C
Travnik
Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHNapio se i izgubio pokojnika: Na sahranu dovezao prazan kovčeg

Napio se i izgubio pokojnika: Na sahranu dovezao prazan kovčeg

Bizaran slučaj dogodio se u Ostružnici, na sahrani Nenada Lazarevića Miška (59). Slobodan Š. iz pogrebnog preduzeća, na sahranu je dovezao prazan sanduk.

Slobodan je ožalošćenima dao nebulozno objašnjenje i pobjegao sa groblja, ali ga je interventna patrola ubrzo uhapsila kod Beogradskog sajma.

Kako saznaje Kurir, rođaci i prijatelji koji su došli na ukop Lazarevića bili su zaprepašćeni saznanjem da pokojnik koga treba da spuste u zemlju nije u svom kovčegu i odmah su se dali u potragu za njim.

– Nenad je preminuo u ponedeljak. Živio je sam u kući u Ostružnici i mrtvog ga je našao Slobodan Š., njegov prijatelj. On je obavijestio Nenadovu sestru da joj je brat izdahnuo i, kako žena živi u Bosni, obećao joj da će on organizovati čitavu sahranu, pošto se i bavi pružanjem pogrebnih usluga – kaže za Kurir Verica Živanović, komšinica preminulog.

Lazarevićeva sestra je pristala da joj Slobodan pomogne oko sahrane, ali nije ni slutila kakvu će zbrku napraviti.

– Sahrana je bila zakazana za subotu u 13 sati na groblju u Ostružnici. Mi smo se okupili u kapeli već oko 12 sati. Sve je bilo spremno za pogreb: cvijeće, vijenci, svijeće, sveštenik. Međutim, Slobodan je kasnio čitava dva sata. Svi smo bili nervozni i bijesni na njega. Ljudi su ga zvali da pitaju gdje je, a on je čak opsovao – kaže Verica i dodaje da se neki mještani rekli da su tog dana vidjeli Slobodana u kafiću kako pije viski.

Prema riječima komšija, pravi šok usljedio je kada se Slobodan pojavio na groblju.

– Nije dozvolio da se sanduk izvadi iz kombija. Počeli smo da vičemo na njega i da tražimo objašnjenje zbog čega nam ne dozvoljava da sahranimo Nenada. On nam je tada ispričao nebuloznu priču. Rekao je da je dovezao prazan kovčeg, a da je Nenadovo tijelo u kombiju kod njegovog kolege, koji je na putu do groblja doživio udes. Vidjelo se da je pijan i osjećao se na alkohol – priča zaprepašćeni komšija i dodaje da je Slobodan brže-bolje sjeo u kombi i pobegao sa groblja.

– Patrola interventne jedinice zaustavila je kod Beogradskog sajma kombi pogrebne usluge kojim je upravljao Slobodan Š. Alkotestiranjem je utvrđenoda je pijan, a kad su policajci otvorili mrtvački sanduk koji je vozio, vidjeli su da je prazan – kaže Kurirov izvor iz istrage.

Međutim, Slobodanovo hapšenje nije bilo kraj drame za pokojnikovu sestru i prijatelje.

– Pokojnikova sestra i dalje nije znala gdje je tijelo njenog brata. Žena je bila u agoniji. Usljedila je potraga za posmrtnim ostacima, da bismo na kraju dobili potvrdu da se tijelo Nenada Lazarevića nalazi u kapeli u Deligradskoj ulici – kaže komšija i dodaje da ne zna koja je bila Slobodanova namjera.

– On nije ni podigao tijelo iz kapele, a zbog čega, ne znam. Da nismo insistirali da otvori sanduk na groblju, on bi najvjerovatnije dopustio da sahranimo prazan sanduk.

 

spot_img