12.7 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHBivši ministar i doktor znanosti postao beskućnik: život mu se raspao nakon...

Bivši ministar i doktor znanosti postao beskućnik: život mu se raspao nakon gubitka posla i razvoda, pronašli su ga u parku – nije ličio na sebe

Slobodan Vuksanović bivši ministar prosvjete u vladi Vojislava Koštunice, doktor znanosti i bivšu sveučilišni profesor danas živi na ulici kao beskućnik.

Nedavno je pronađen u jednom beogradskom parku, sav promrzao i gladan nakon što su ga prijavili građani, pa su mu liječnici najbližeg doma zdravlja pružili pomoć.

Beogradski ‘Kurir’ piše kako je bivši ministar u srbijanskoj vladi i doktor znanosti dospio na ulicu nakon što je ostao bez profesorskog zaposlenja i razvoda braka.

Istaknuti političar i bliski Vuksanovićev rođak Dragoljub Mićunović za beogradske novine izjavljuje kako ništa ne zna o sudbini Vuksanovića jer duže vremena nije s njim u kontaktu.

Oni koji su Vuksanovića zatekli na klupi u parku kažu da ‘nije ličio na sebe’.

‘Bio je zapušten. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike gdje je mogao i ugrijati, okupati i najesti. Odmahivao je rukama i govorio da ima prijatelja kod kojega može prenoćiti. Dao je i adresu.

Međutim, kada su tamo stigli, oni koji su mu pomogli zatekli su straćaru, a Vuksanović je inzistirao da ga tu ostave. Nisu imali izbora pa su ga tu i ostavili – objavljuje osoba koja je upoznata sa sudbinom bivšeg ministra, danas beskućnika.

slobodnadalmacija

spot_img