14.6 C
Travnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHŠtićenicima Dječijeg doma “Bjelave” omogućeno klizanje u Zetri

Štićenicima Dječijeg doma “Bjelave” omogućeno klizanje u Zetri

Mališani, štićenici Dječijeg doma “Bjelave” u Sarajevu u toku zimskog raspusta uživaju u klizanju na ledenoj plohi Olimpijskog centra Zetra.

Školu i termine klizanja omogućilo im je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a prema riječima resorne ministrice Amele Dautbegović, njihova vesela lica i smijeh najbolje govore koliko im ovakvi trenuci znače.

– Škola i termini klizanja su kvalitetno osmišljavanje i korištenje dana zimskog raspusta. Ovo je istovremeno i dobra prilika za povezivanje, inkluziju i druženje djece iz Doma Bjelave sa drugom djecom. Svi zajedno trebamo kreirati i više ovakvih sadržaja te koristiti blagodati zimskih ugođaja, kako bi sva djeca, pa tako i mališani iz Doma na Bjelavama, zdravije i kvalitetnije provodila vrijeme zimskih praznika, poručila je ministrica Daubegović, saopćeno je iz Press službe KS.

Dvanaestogodišnja učenica OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Martina Karač u školu klizanja je krenula prošle godine kada je, kako ističe, bilo lijepo i zabavno. Ove godine su dobili i profesionalnog trenera pa će mališani dobiti stručnu pomoć u učenju tehnika klizanja. Dženana Kolak je takođe i prije išla na klizanje, posebno voli druženje sa svojim vršnjacima, a na kraju ona kao i ostala djeca dobit će diplome o završenoj školi klizanja.

Odgajateljica iz Doma na Bjelavama Behka Hrvat kazala je kako školu klizanja, koju je i ove godine obezbjedilo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, pohađaju i početnici koje nikada ranije nisu klizali.

– Ovaj trening podrazumijeva da za jednu sedmicu djeca shvate vještinu klizanja. Zahvaljujemo se resornom ministarstvu što je osiguralo sredstva za ovu kao i druge zimske aktivnosti. Svaki vid druženja na kojem upoznaju drugove i drugarice za njih je poseban doživljaj. Oni bi svakako produžili svoje klizanje ovdje, a puno im znače i diplome koje će dobiti po okončanju škole, kazala je Hrvat.

 

Izvor:Fokus ba

spot_img