20.7 C
Travnik
Utorak, 3 listopada, 2023
NaslovnicaBiHUz pomoć bivšeg SFOR-ovca: Bolnice u Bihaću i Travniku dobile krevetiće za...

Uz pomoć bivšeg SFOR-ovca: Bolnice u Bihaću i Travniku dobile krevetiće za bebe

Kantonalne bolnice Bihać i Travnik dobile su donaciju krevetića za bebe koju su osigurali dobri ljudi iz klinike Helios iz njemačkog grada Überlingen.

Donacija je stigla u BiH zahvaljujući entuzijastima iz njemačke predvođeni bivšim SFOR-ovcem Saschom Nagelom o kojem smo ranije pisali. Mjesecima prije novogodišnjih praznika, Nagel i njegovi prijatelji pozivali su dobre ljude da im pomognu u prikupljanju novca kako bi obradovali i mališane iz BiH paketićima, te ove dvije bolnice sa 14 krevetića.

Djeci iz Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo, PK spid i organizacije “Budi mi prijatelj”, obradovani su sa 50 paketića, a Fondacija “Zemlja prijateljstva i mira” je organizovala druženje njih u svojim prostorima, te su se djeca družila sa konjima. Za njih je to bio nezaboravan dan.

Nagel je bivši SFOR-ov vojnik koji je bio u misiji u BiH 1997. i 1998. godine te od tada pomaže našoj zemlji. Organizovao je niz humanitarnih akcija s posebnim naglaskom na pomoć ugroženoj djeci i djeci s poteškoćama u razvoju.

Izvor:Klix ba

spot_img