26.8 C
Travnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiItalijanski majstori otkrili šta napuljsku picu čini tako posebnom

Italijanski majstori otkrili šta napuljsku picu čini tako posebnom

Napuljska pica, bezvremenski klasik italijanske kuhinje, poznata je širom svijeta po svojim jednostavnim, ali izuzetnim sastojcima koji čine ovu picu.

Spoj blago ugljenisane korice, ukusog paradajza, kremaste mocarele i svežeg bosiljka dokaz je da jednostavnost čini savršenost. 

Sa dugom tradicijom koja seže tri vijeka unazad, pica u Napulju nije samo popularno jelo, već i sastavni dio istorije tog mjesta. 

Stvorena je da radničkoj klasi obezbijedi brz i jeftin obrok, piše Euronews.

Asocijacija “True Napolitan Pizza” od 1984. godine uporno brani originalnost ove dragocjene hrane i promoviše ovaj specijalitet širom svijeta.

Udruženje je okupilo brojne članove i profesionalce iz ove industrije iz cijelog svijeta da razgovaraju o gastronomskim korijenima pice kako bi očuvali njenu popularnost i uspjeh u budućnosti.

Ne postoji skriveni sastojak za pravljenje prave napuljske pice, ali da bi se istinski potvrdio njen toliko željeni status, jednostavno morate koristiti prave sastojke, zaključeno je nakon skupa ovog udruženja.

Tokom prošle godine kroz školu za pica majstore, gdje učenici iz cijelog svijeta uče kako da naprave pravu napuljsku picu, prošlo je oko 500 učenika.

Sertifikovane napuljske picerije postoje u 58 zemalja širom svijeta, a umjetnost pravljenja napuljske pice nalazi se na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasljeđa od 2017. godine.

Izvor: Nezavisne

spot_img