26.8 C
Travnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHRukometni savez BiH pred suspenzijom

Rukometni savez BiH pred suspenzijom

Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija svih reprezentacija, klubova i službenih lica od strane Evropske rukometne federacije (EHF), ukoliko do 15. avgusta ove godine ne uplati 138.812,18 eura troškova u sporu sa bivšim selektorom Ivicom Obrvanom.

Obrvan je vodio bh. selekciju 2021. i 2022. godine, prije nego što je u martu 2022. napustio selektorsku poziciju, zbog dugovanja. Obrvan je potom podnio tužbeni zahtjev EHF-u za isplatu svih sredstava iz preostalog ugovora, a sada je na red došla i naplata tih dugovanja.

U prevodu, ova odluka EHF-a o isplati pomenutih sredstava znači potpunu blokadu bh. rukometa, saopšteno je iz Rukometnog saveza BiH.

„U vrijeme kada je novi Upravni odbor RS BiH pred sebe stavio velike ciljeve i zadatke, a najviše da ispravlja “aferime” prošlosti, upravo je jedan takav stigao i cijenu moraju platiti upravo ljudi koji su se uhvatili u koštac sa spašavanjem rukometa u BiH. U trenutku kada su u pogon stavljene sve reprezentativne selekcije i odredio cilj kojim moramo ići, ponovo problemi“, ističuiz RS BiH i dodaju:

„Ovaj trenutak nije da u bilo koga upiremo prstom, ali svima je jasno da ovaj problem Rukometni savez BiH neće moći riješiti sam, posebno kada znamo kakvo je stanje sa finansijama svih sportskih segmenata našeg društva. Spasiti bosanskohercegovački rukomet je zadatak svih nas, posebno nadležnih institucija, svih nivoa vlasti i javnih preduzeća koji su svjesni koliko je važno da rukomet živi“.

Ističu da je opstanak rukometa Bosne i Hercegovine upitan i to znači da u ovom trenutku moraju odreagovati svi nadležni od Savjeta ministara BiH, Predajedništva BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i svih kantona u Federaciji BiH.

Izvor: Nezavisne

spot_img