26.8 C
Travnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiNanijeli ste parfem, ali miris je ubrzo nestao? Znamo zašto, ali i...

Nanijeli ste parfem, ali miris je ubrzo nestao? Znamo zašto, ali i kako to ispraviti

Evo nekoliko jednostavnih savjeta i trikova o tome kako nanijeti parfem koji će mirisati cijeli dan

Svi smo barem jednom kupili vrhunski parfem i ostali razočarani kada je miris nestao nakon vrlo kratkog vremena. Srećom, možda je naša greška, a ne skupocjenog parfema.

Vjerovali ili ne, postoji ispravan i pogrešan način nanošenja parfema što je dobro jer to znači da možete prestati razmišljati da uzalud trošite  novac na parfem koji ne traje dalje od ulaznih vrata.

Evo nekoliko jednostavnih savjeta i trikova o tome kako nanijeti parfem koji će mirisati cijeli dan.

Raspršite parfem nakon korištenja hidratantne kreme

Parfem ne voli suhu kožu i na njoj se neće dugo zadržati. Odaberite losion, kremu ili ulje za tijelo i poprskajte parfem tek nakon što ste nanijeli hidratantnu kremu. Pripazite samo da ulje, losion ili krema nemaju mirisa.

Pripremite kožu vazelinom

Ovaj savjet trenutno je u trendu na svim društvenim mrežama – s dobrim razlogom! Nanesite malu količinu vazelina na točke pulsa i poprskajte parfem koji će se “uhvatiti” za vazelin i dulje mirisati.

Nemojte trljati parfem

Gotovo svi nakon nanošenja parfema na, primjerice, zapešće, protrljaju zglobove jedno o drugo. Čini se da je takva praksa pogrešna i može natjerati vaš parfem da nestane mnogo brže. Umjesto toga, poprskajte ga na točke pulsa i preskočite trljanje.

Nanesite ga na četku za kosu

Čuli smo da bismo trebali prskati parfem i na stvari koje nisu samo naše tijelo, a jedna od njih je vaša četka za kosu. Oprez: nemojte prskati izravno na kosu jer je to može isušiti. Umjesto toga, koristite četku za kosu da biste proširili parfem bez oštećenja.

Sačuvajte malo poprskanih pamučnih štapića

Poprskajte pamučne štapiće svojim omiljenim mirisom i držite ih u zatvorenoj vrećici sa sobom tijekom dana. Svaki put kada vam je potrebna korekcija, izvucite jednu i nanesite!

Izvor: Novi List

spot_img