26.8 C
Travnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHUsvojen prijedlog zakona da Novi Travnik postane grad

Usvojen prijedlog zakona da Novi Travnik postane grad

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Boosne i Hercegovine sinoć je usvojio Prijedlog zakona o Gradu Novi Travnik i kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Zastupnici su usvojili i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom u Federaciji BiH, te prihvatili i u javnu raspravu uputili Nacrt zakona o zaštiti prava na pravično suđenje u razumnom roku, te Nacrt zakona o socijalnim uslugama u Federaciji BiH.

Također, prihvaćeni su i upućeni u javnu raspravu Nacrt zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba i Nacrt zakona o građanskoj inicijativi i zaštiti građana i aktivista Federacije BiH.

Zastupnici su prihvatili Nacrt programa rada Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH za 2024. kao osnovu za izradu prijedloga, kao i Nacrt kodeksa ponašanja zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

K znanju je primljeno Godišnje izvješće o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2023., te Informacija o vanjskom i unutarnjem dugu u Federaciji BiH na dan 31. prosinca 2022.

Izvor:Večernji list.ba

spot_img