26.8 C
Travnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaRegijaNapuštena Hrvatska: Pogledajte kakvu tugu skriva "propala kraljica", hotel koji je trebao...

Napuštena Hrvatska: Pogledajte kakvu tugu skriva “propala kraljica”, hotel koji je trebao biti ponos Velebita

Velebitski hotel sagrađen 2008. nikada nije primio goste, a nada da će ikada ispuniti svoj potencijal je sve bljeđa. Kako danas izgleda, pogledajte u našoj galeriji.

Kraj tunela Sveti Rok na autocesti A1 nikad dovršeni hotel vrijeme nemilosrdno žvače. Tužnu Kraljicu posjetio je i putujući fotograf i zaštitnik prirode, Romeo Ibrišević te objektivom zabilježio ružne prizore

Zidovi Velebitske kraljice prekriveni grafitima sklanjaju od pogleda hrpe smeća, građevinskog materijala, uništenog namještaja, automobilske olupine, mrtve životinje i razne druge gadosti. Srećom, mirisi koji se ondje šire fotografije ne mogu prenijeti. Pogled za pamćenje na Jadran, blizina Tulovih greda i Majstorske ceste nekoć su pripovijedali priču o građevini punoj potencijala, ali na tome je i ostalo.   

Hotel Velebitska kraljica, jedan je od primjera građevina punih potencijala čija je budućnost zapela u raljama birokracije. Propao je baš kao i Dječje selo pored Promajne, nedaleko od Makarske, koje je nekoć bilo glasovito mjesto u koje su dolazila djeca s respiratornim problemima iz bivše Jugoslavije, ali i iz drugih zemalja. Danas je Dječje selo, bez obzira na svoj potencijal, neprepoznatljivo. Usred guste borove šume na obali mora nemilosrdno propada i Dječje odmaralište – lječilište Krvavica izgrađeno u šezdesetim godinama.

Velebitski hotel sagrađen 2008. nikada nije primio goste, a nada da će ikada ispuniti svoj potencijal je sve bljeđa. Kako danas izgleda, pogledajte u našoj galeriji.

Izvor: Punkufer

spot_img