22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaBiznisNjemački zakon brani da mlađi od 18 rade poslije 20 sati. Yamal...

Njemački zakon brani da mlađi od 18 rade poslije 20 sati. Yamal ima 16 godina

ŠPANJOLSKA reprezentacija pobijedila jer Hrvatsku 3:0, a potom i Italiju 1:0 u prvim dvjema utakmicama Europskog prvenstva i prije posljednjeg kruga grupne faze osigurala prvo mjesto u skupini B i plasman u osminu finala. Lamine Yamal (16) bio je dio startne postave u objema utakmicama, no pitanje je hoće li biti i u trećoj jer rad u noćnim satima u Njemačkoj zabranjen je za ljude mlađe od 18 godina.

Pišu to i španjolski i njemački mediji, podsjećajući da postoje i iznimke koje se tiču baš sporta. Ipak, i prema tim iznimkama upitno je što to znači za Yamala. Španjolska svoj susret protiv Albanije, baš kao i Hrvatska protiv Italije, započinje u 21 sat.

Vjerojatno do toga neće doći, ali zakon je takav

Prema njemačkim zakonima, mlađi od 18 godina, bili oni Nijemci ili stranci, ne smiju raditi iza 20 sati. Iznimka u sportu je ta da smiju biti aktivni do 23, ali s time da do tog sata moraju odraditi i tuširanje i medijske obveze. Bude li Yamal odigrao utakmicu do kraja, prekršit će zakon.

Ipak, i njemački i španjolski mediji složni su u procjeni da se to vjerojatno neće dogoditi i da će španjolske vjerojatno izbjeći kaznu od 30.000 eura, koju bi zbog kršenja zakona inače trebala platiti. Yamal je u utakmici protiv Hrvatske igrao 86, a protiv Albanije 71 minutu.

Izvor: Index

spot_img