22.5 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHBarbarez poručio: Nakon Lige nacija bit će to neka nova Bosna i...

Barbarez poručio: Nakon Lige nacija bit će to neka nova Bosna i Hercegovina

Još sam pod emocijama. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe

Selektor Sergej Barbarez obratio se medijima nakon prijateljske utakmice Italije i Bosne i Hercegovine u kojoj su “Azuri” upisali pobjedu od 1:0.

– Još sam pod emocijama. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe. Igrali smo protiv dvije reprezentacije iz samog evropskog vrha i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekih intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. 

Ovih osam utakmica koje imamo u ovoj godini su veliko bogatstvo za mladu ekipu i bez 14-15 igrača, i bez obzira na nezgodan junski termin koji stalno pominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga – rekao je Barbarez.

Selektor je sumirao i kompletan period od prvog okupljanja, pa do utakmice sa Italijom.

– Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni, da trebamo da znamo gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj I ovoj godini. Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje, ubijeđen sam da ovi momci to mogu.Vidjeli smo šta se sve desilo u ovih deset dana, kakav je razvoj kod svakog pojedinačno i kakva su shvatanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim. Prvi plan je uspio, a to je da ih spojimo, da ih potaknemo da sa više volje I želje igraju za našu zemlju – istakao je Barbarez.Potom je najavio neku novu Bosnu i Hercegovinu.- I nas treba pohvaliti. Poslali smo dva štopera u napad. Samo se tako može napredovati. Nažalost, nije ga dao. Iako bi to bilo izjednačenje, bilo bi mi to previše euforije da smo ga zabili. Želim da sve bude po redu. Dosta pozitivnog se desilo. Poslije Lige nacija ove godine bit će to neka nova Bosna i Hercegovina – poručio je Barbarez.

Izvor: avaz

spot_img