22.5 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHNikšić: Za sanaciju mostarske bolnice osigurano 400.000 KM

Nikšić: Za sanaciju mostarske bolnice osigurano 400.000 KM

Održali sastanak s direktoricom, prim.dr.Lamijom Duranović

Federalni premijer, Nermin Nikšić, danas je pred sjednicu Vlade F BiH , zajedno s ministrom za raseljene osobe i izbjeglice, Nerinom Dizdarom i zastupnikom u Parlamentu FBiH, Anerom Žuljevićem, posjetio Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić“ u Mostaru i održao sastanak s direktoricom bolnice, prim.dr. Lamijom Duranović i njenim saradnicama.

– Tom prilikom obišli smo prizemlje glavne zgrade bolnice koji će biti rekonstruiran u moderni ambulantni dio, čime će biti postignuto odvajanje stacionarnog i ambulantnog dijela bolnice. 

Također, u planu je izmještanje Odjela sterilizacije i uređenja bolničkog kruga, kao i opremanje novih objekata Odjela fizijatrije, palijativne njege i mikrobiologije.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, putem javnog poziva, osiguralo je sredstva za sanaciju objekta bolnice u iznosu od 400.000 KM, a za naredni period će biti osiguran i novac za sanaciju krovne konstrukcije.

Kao i uvijek Vlada Federacije BiH će biti partner projektima od zajedničke koristi širom Federacije BiH – stoji u objavi premijera Nikšića.

Izvor: Avaz

spot_img