22.5 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaTeksas: U čeljusti aligatora pronađeno beživotno tijelo žene

Teksas: U čeljusti aligatora pronađeno beživotno tijelo žene

U čeljusti aligatora u Houstonu (Teksas) je pronađeno beživotno tijelo žene, a to se desilo tokom potrage za nestalom ženom.

Identifikacija posmrtnih ostataka još nije izvršena, a aligator je ubijen, čime je spriječeno da još više ošteti tijelo žene. Nakon što je životinja ubijena, ronilac je ušao u vodu i izvukao ubijenog aligatora.

Nadležni vjeruju da su pronašli posmrtne ostatke žene u 60-im godinama. Istragom će biti utvrđeno da li ju je aligator usmrtio ili je uzeo njeno tijelo nakon što je već bila mrtva.

Sličan slučaj se prije osam mjeseci desio u Floridi. Tada je ubijen aligator dug četiri metra, i to nakon što je uočen kako hoda cestom s ljudskim tijelom u čeljusti. Identifikacijom posmrtnih ostataka je utvrđeno da je aligator nosio tijelo 41-godišnje Sabrine Peckham.

Nekoliko mjeseci prije toga je tri metra dug aligator ubio 85-godišnjakinju. I ovaj slučaj se desio u Floridi. Napadi aligatora u Floridi nisu neuobičajni jer je riječ o području koje je stanište za ove životinje. Međutim, napadi aligatora u Teksasu su vrlo rijetki.

Posljednji put kada je aligator napao čovjeka u Teksasu bio je 2015. godine, kada je ova životinja ubila 28-godišnjaka dok je plivao, prenosi BBC.

Izvor: Klix

spot_img