27.3 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHUređena biciklistička staza stare pruge na području općine Vitez

Uređena biciklistička staza stare pruge na području općine Vitez

Uklonjeno je visoko i nisko raslinje koje je prekrivalo stazu, čime je osigurana njena potpuna prohodnost i sigurnost za sve korisnike

Turistička zajednica Srednjobosanske županije u suradnji s biciklističkim klubovima “Vitez” i “Tempo” uspješno je završila uređenje biciklističke staze Old Rail Trail na području općine Vitez. Ova staza izgrađena je na trasi nekadašnje uskotračne pruge, čime je revitaliziran dio industrijske baštine općine Vitez i pretvoren u atraktivnu destinaciju za bicikliste.

Tijekom uređenja, uklonjeno je visoko i nisko raslinje koje je prekrivalo stazu, čime je osigurana njena potpuna prohodnost i sigurnost za sve korisnike. Time je biciklistička staza spremna za korištenje, a ljubitelji biciklizma mogu uživati u vožnji kroz predivne pejzaže ovog kraja, piše Drukčiji radio.

Financijska sredstva za realizaciju projekta održavanja biciklističke staze osigurala je Općina Vitez, posredstvom općinskog načelnika i Turističke zajednice SBŽ. Osigurana su dovoljna financijska sredstva koja će omogućiti kontinuirano održavanje staze tijekom cijele ljetne turističke sezone.

“Biciklistička staza Old Rail Trail pruža jedinstvenu priliku za rekreaciju i uživanje u prirodnim ljepotama na području naših općina. Ovo je još jedan korak ka daljnjem razvoju cikloturizma u Srednjoj Bosi,” izjavio je direktor Turističke zajednice SBK/KSB, Miroslav Matosević.

Biciklistički klub “Vitez” i BK Tempo pozivaju sve ljubitelje biciklizma, prirode i rekreacije da iskoriste ovu obnovljenu stazu i uživaju u vožnji kroz predivne pejzaže općine Vitez.

Izvor: drukčiji radio / vecernji list

spot_img