20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHOduzeta tri vozila, nanizali više od 40.000 KM kazni

Oduzeta tri vozila, nanizali više od 40.000 KM kazni

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije oduzeli su tri motorna vozila od višestrukih prekršitelja u prometu. U ulici Butmirska cesta policijski službenici PU Ilidža zaustavili su i kontrolirali motorno vozilo Audi, vlasništvo A. L., kojim je upravljao vozač A. L. (1998.) iz Hadžića. Prilikom kontrole policijski službenici utvrdili su da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prometnih prekršaja te da u evidencijama RNK i PE ima dug po osnovi neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 12.022 KM. Predmetno vozilo je privremeno oduzeto.

Na magistralnoj cesti M-17, općina Hadžići, policijski službenici PP Hadžići zaustavili su i kontrolirali motorno vozilo Opel Astra, vlasništvo S. Ć., kojim je upravljao vozač A. Ć. (1998.) iz Hadžića. Prilikom kontrole policijski službenici su utvrdili da imenovani vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, da je višestruki povratnik u činjenju prometnih prekršaja te da u evidencijama RNK i PE ima dug po osnovi neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 27.760 KM. I ovo vozilo je privremeno oduzeto.

U mjestu Zovik, općina Hadžići, policijski službenici PP Hadžići zaustavili su i kontrolirali motorno vozilo Golf III, vlasništvo D. S., kojim je upravljao vozač V. O. (1998.) iz Sarajeva. Prilikom kontrole su utvrdili da imenovani vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, da je višestruki povratnik u činjenju prometnih prekršaja te da u evidencijama RNK i PE ima dug po osnovi neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 3800 KM. I ovo predmetno vozilo je privremeno oduzeto, a Općinskom sudu u Sarajevu protiv sve trojice vozača će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz članka 184. Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH.

Izvor: Vecernji

spot_img