20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiznisHrvatska i Saudijska Arabija dogovorile izbjegavanje dvostrukog oporezivanja

Hrvatska i Saudijska Arabija dogovorile izbjegavanje dvostrukog oporezivanja

Izaslanstva vlade Republike Hrvatske i vlade Kraljevstva Saudijske Arabije uspješno su završile pregovore za sklapanje ugovora o uklanjanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanja plaćanja poreza, izvijestili su iz Ministarstva finansija Hrvatske.

Pregovori između dva izaslanstva vođeni su u razdoblju od 13. do 15. maja 2024. u Rijadu, na čelu s voditeljem Službe za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja u Poreznoj upravi Ministarstva finansija RH, Daliborom Legcom i generalnim direktorom za ugovore i strateška partnerstva u Poreznoj i Carinskoj upravi Kraljevstva Saudijske Arabije, Zakat, Wassal Almalki.

Po uspješno završenim pregovorima, obje države će započeti vlastite unutarnje postupke kojima se omogućuje potpisivanje Ugovora i njegovo naknadno potvrđivanje u parlamentima obiju država.

“Nakon potvrđivanja i stupanja ugovora na snagu, istim će se potaknuti nova te intenzivirati postojeća suradnja između dvije države. Ugovorom će se postići brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga, poboljšanje uvjeta za financijska ulaganja te povećanje stupnja ukupne gospodarstvene aktivnosti obiju država”, ističu iz Ministarstva finansija.

Izvor: BiznisInfo

spot_img