12.3 C
Travnik
Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiPravilo za pranje prozora koje mnogi ne znaju

Pravilo za pranje prozora koje mnogi ne znaju

Nikada, baš nikada ne perite prljave prozore dok napolju sija sunce, iako svi to radimo. Glavni razlog leži u temperaturi.

Ako je napolju vruće i sunčano, sunce može prebrzo isušiti prozore, što obično rezultira mrljama i prugama. Do ove neželjene pojave dolazi jer voda i sredstvo za pranje prozora brzo ispare na vrućini, ostavljajući za sobom ružne tragove.

Stručnjaci za čišćenje potvrđuju ovu teoriju i ističu da je izbjegavanje pranja prozora po vrućem danu zapravo tačno.

Idealno vrijeme za čišćenje prozora je oblačan dan. U tom slučaju preporučuje se korištenje sredstva za čišćenje stakla kako biste postigli besprekorne rezultate bez tragova kamenca ili mrlja. Ako pak nemate izbora i morate čistiti prozore dok je sunčano, savjetuje se da koristite pjenastu gumu i čistite samo male površine ili jedan po jedan prozor kako biste izbjegli brzo sušenje tečnosti na staklu.

Čišćenje prozora je neizbježno kako bi tradicionalni prozori bili čisti, a značajno utiče i na nivo prirodne svjetlosti u prostoriji. Providni prozori omogućavaju ulazak više svjetla, čineći vaš dom svjetlijim i prijatnijim mjestom za boravak.

Stoga je mudro planirati čišćenje prozora tokom oblačnih dana ili rano ujutru kada su temperature niže, te tako izbjeći nepotrebne gnjavaže i neželjene tragove na prozorima

Izvor: Nezavisne

spot_img