23.9 C
Travnik
Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHSvečano otvoren Sarajevo Industry Fair: Specijalizovani Industrijski sajam SIF 2024

Svečano otvoren Sarajevo Industry Fair: Specijalizovani Industrijski sajam SIF 2024

Riječ je o jedinstvenom sajmu u glavnom gradu BiH koji ima izuzetan značaj za razvoj industrije u Bosni i Hercegovini

Danas je upriličena ceremonija otvaranja specijaliziranog industrijskog sajma Sarajevo Industry Fair gdje se prisutnim izlagačima i gostima ispred Privredne Komore Federacije Bosne i Hercegovine kao partnera sajma obratio direktor sektora za industriju i uslugu gospodin Almin Mališević koji je i otvorio sajam.

Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije Sarajevo Industry Fair – SIF je specijalizirani sajam koji je okupio veliki broj izlagača u Kongresnom Centru Hotela Hills. Sajam će biti otvoren od 08.05. – 10.05.2024.godine. Riječ je o jedinstvenom sajmu u glavnom gradu BiH koji ima izuzetan značaj za razvoj industrije u Bosni i Hercegovini.

Sajam se nalazi u dijelu koji zauzima preko 4.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora i preko 4.000 metara kvadratnih otvorenog prostora, a okupio je više od 90 izlagača iz Bosne i Hercegovine, regije i evrope.

Sajam je ovu godinu okupio izlagače iz 6 država koji će se predstaviti u cjelokupnoj industriji koja je povezana sa građevinarstvom, mašinstvom i metalnim sektorom, što znači da su izlagači kompanije iz industrija građevinarstva, betona, fasadnih obloga, opeke, krovova, mašinstva, CNC mašina, građevinskih mašina, hidraulike, uređaja i alata, robota, metalne industrije, proizvodnje zaštitne opreme, proizvodnje plastike, transportne industrije i industrije energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, IT sektora te sve druge branše usko vezane sa tematikom industrijskog sajma.

Na sajmu pored izložbenog, marketinškog i prodajnog segmenta, kompanijama ali i krajnjim korisnicima bit će omogućeno besplatno prisustvo i na stručnim panelima u toku tri sajamska dana.

Panelski program obuhvata:

Dana 08.05.2024.godine u 12:00h održat će se panel u pokroviteljstvu HEIDELBERG MATERIALS CEMENT BIH D.D. KAKANj na temu:

„ZELENI BETONI: ODRŽIVI RAZVOJ U PROIZVODNJI BETONA“

Dana 09.05.2024. godine od 11:00 h do 17:30h održat će se tri panela na teme:

1. „DISKUSIJA O KVALITETU -ŠTA ZNAČI KVALITETNA CNC MAŠINA KAO PROIZVOD“

2. „ŠTA KUPUJEMO A ŠTA NAM ZAISTA TREBA U CNC SVIJETU (OMJER CIJENE I KVALITETE)“

3. „TRANZICIJA, RAST, RAZVOJ U KRIZNIM VREMENIMA. KAKO OPSTATI NA TRŽIŠTU U CNC SVIJETU. POVJERENJE – DOBAVLJAČI KAO ISTINSKA SIGURNOST POSLOVANJA“

Dana 10.05.2024. godine od 11:00h održat će se panel na temu:

„ENERGETSKA KRIZA I TRANZICIJA: KUDA ZAPRAVO IDEMO, INFLATORNI TALASI, ENERGENTI, OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE I ENERGETSKI EFIKASNI UREĐAJI“

SIF 2024 je platforma za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima i profesionalcima iz industrije. Sajam SIF otvara vrata i za nove poslovne mogućnosti, pomažući izlagačima da uspostave nove kontakte, potencijalne kupce i partnere. Također, sajam pruža posjetiteljima mogućnost izravne kupovine proizvoda uz promotivne cijene, akcije i novitete na tržištu.

Održavanje sajma industrije u Sarajevu ima pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju i poslovnu zajednicu. Osim privlačenja investitora i poslovnih prilika, sajam također pruža mogućnost promocije lokalnih industrija na međunarodnoj sceni. To povećava vidljivost i reputaciju grada kao industrijskog središta te doprinosi jačanju ekonomije regije. Pored izložbenog, marketinškog i prodajnog segmenta, kompanijama ali i krajnjim korisnicima omogućeno je prisustvo i na stručnim panelima u toku tri sajamska dana.

Radno vrijeme sajma:

08.05.2024. godine – 10:00h – 18:00h

09.05.2024. godine – 10:00h – 18:00h

10.05.2024. godine – 10:00h – 16:00h

Ulaz na sajam je besplatan.

Ispred organizacije sajma, agencije PROFI TEAM SARAJEVO se želimo zahvaliti našim partnerima:

Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, Vanjsko/Spoljno trgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, Ministarstvu privrede Bosanskopodrinjskog kantona, Kompaniji Raiffeisen Leasing, Kompaniji Ziraat Banka d.d., Kompaniji Croatia Osiguranje i Analitičkom partneru sajma kompaniji LRC BIS.

Medijski partner sajma su TV kuće ARENA SPORT BiH, HAYAT TV, RTV ISTOČNO SARAJEVO, FEDERALNA TV, TV SARAJEVO i ALFA TV, portalima avaz.ba, bosnainfo.ba, srpskainfo.ba, time.ba, manager.ba mkvadrat.ba, zdravi-portal.ba i radiosarajevo.ba, novinskoj kući AVAZ te RSG radio grupaciji.

Više informacija možete dobiti na web stranicama sajma www.sarajevskisajam.ba i agencije www.profiteam.ba.

Izvor: Avaz

spot_img