15.8 C
Travnik
Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaRegijaHrvatska: Je*ote, pobijedit ćemo na Eurosongu

Hrvatska: Je*ote, pobijedit ćemo na Eurosongu

BABY Lasagna sinoć je na scenu Eurosonga u polufinalu izašao sa stavom – “Ja sam došao i ja ću pobijediti.” Ušao je u finale, a njegov nastup bio je ono što je čitava Europa čekala cijelu večer, a hrvatska eurovizijska zajednica punih trideset godina. Baby Lasagna rasturio je polufinale i jasno je da je najveći favorit za pobjedu u subotu.

Hrvatskim eurovizijskim novinarima teško je isključiti osjećaje i objektivno suditi o onom što se u prvoj polufinalnoj večeri događalo u Malmou i predviđati što će se dogoditi u subotu. Stoga, pokušat ćemo biti što objektivniji u analizi onog što smo vidjeli i čuli u proteklom polufinalu.

Hladne glave, potpuno smireno i objektivno, bez suludih patriotskih osjećaja, odmah da zaključimo:

There is no going back. Pobijedit će

Od Baby Lasagne kojeg smo gledali na Dori ostale su samo vrline i najbolji elementi nastupa. Eurovizijski Lasagna, za razliku od dorskog, pun je zdravog samopouzdanja, potpuno spreman za nastup i utreniran. Dolazi pojesti scenu, publiku i Eurosong. Jede scenu, publiku i Eurosong kao svjetska rock zvijezda koja velike koncerte radi već desetljećima.

Reakcija publike u Malmo Areni govorila je sama za sebe i svi su razumjeli Lasagnin stav “Ja sam došao i ja ću pobijediti”. Na taj stav reagiraju s odobravanjem i oduševljenjem.

Prvi taktovi pjesme Rim Tim Tagi Dim, koju smo do sada čuli bezbroj puta, u Areni Eurosonga dobili su drugačiji prizvuk, onaj koji ima pobjednik Eurosonga kada izlazi na scenu i od publike dobije val oduševljenja koji prijeti da će ga otpuhnuti sa scene.

Lasagna je u prvom polufinalu, od prve do zadnje sekunde nastupa, dao sve što daje pobjednik Eurosonga. Na trenutke se činilo kao da su svi ostali sudionici polufinala bili njegove predgrupe i da je večerašnje polufinale Eurosonga bio Lasagnin koncert kojeg je publika došla slušati. Kao da je svima ostalima samo dozvolio da se pojave dok publika čeka upravo njega.

Nevjerojatni kadrovi koje nije dobio na Dori

Ako je Lasagna večeras i napravio greškicu, ona se nije ni čula ni vidjela. Kao što smo već ranije pisali, Lasagna je posljednja dva mjeseca slušao kritike i sve ih uzeo u obzir. Izvukao je najbolje iz svog vokala u zahtjevnoj koreografiji, bio precizan od prve do zadnje sekunde i dovoljno opušten da s publikom i komunicira.

Energija koja se osjetila u Areni podsjetila je na reakciju publike koju je dobio Maneskin 2021. godine kada je pobijedio, a može se slobodno procjeniti da je publika na Lasagnu reagirala još bolje nego na Talijane te godine.

Jedan od najboljih aspekata Lasagninog televizijskog nastupa bili su kadrovi kakve nažalost nije dobio na Dori. Nevjerojatan posao napravili su producenti i režiseri, a Lasagnina komunikacija s kamerom bila je jednako fantastična kao i njegova komunikacija s publikom.

Na eurovizijskoj sceni se večeras rodila zvjezdetina kakvu Hrvatska nikad nije vidjela ni imala. Da Baby Lasagni izmakne pobjeda u subotu, bit će potreban neki teški peh. Eurovizijska slava mu je zagarantirana.

Što može predstavnik Švicarske, Lasagnina najveća konkurencija?

Ništa. Ne može ništa. 

Izvor: Index

spot_img