15.8 C
Travnik
Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiDobro pripazite: Prevaranti koriste hit stranicu da bi vam ukrali podatke, nemojte...

Dobro pripazite: Prevaranti koriste hit stranicu da bi vam ukrali podatke, nemojte kliknuti na ovu poruku

Ako niste sigurni oko poruke koja vam je pristigla, nemojte kliknuti na ono što se u njoj nudi jer bi vas moglo skupo koštati.

Prevaranti neprestano traže nove načine da prevare potrošače, a na njihovu najnoviju metoda svakako treba pripaziti. Naime, pristižu izvještaji o tome da su Gmail, Outlook, Yahoo i drugi poslužitelji e-mail usluga na meti novog napada koji koristi popularnu tvrtku za internetsku trgovinu Shein kako bi izvela prevaru, toliko sofisticiranu da korisnici često ni ne primijete da se radi o njoj.

Kroz prevarantsku poruku pokušava se navesti ljude da kliknu na primamljivu ponudu koju im nudi Shein jer “ih je sustav izabrao“. Naravno, potpuno besplatno, piše N1. Oni koji potom kliknu na ponudu, ne da ništa neće osvojiti, nego će potencijalno ostati bez osobnih podataka kao što su korisnička imena, lozinke pa čak i podaci o bankovnim računima.

Samo u Velikoj Britaniji oko 8000 osoba je nasjelo na prevaru. Stoga, ako niste sigurni oko poruke koja vam je pristigla, nemojte kliknuti na ono što se u njoj nudi jer bi vas moglo skupo koštati.

Izvor:Večernji list.ba

spot_img