15.8 C
Travnik
Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHUznemiravao putnike u autobusu u Banjaluci, pa napao policajca

Uznemiravao putnike u autobusu u Banjaluci, pa napao policajca

BANJALUKA – Banjalučka policija je juče uhapsila lice D.Z. iz Laktaša jer se sumnjiči da je uznemiravao putnike u autobusu u Banjaluci, pa je nakon dolaska policije fizički napao policajca koji je završio u bolnici, a pronađen mu je i ekstazi.

Iz PU Banjaluka su saopštili da su juče uhapsili lice D.Z. iz Laktaša, jer se sumnjiči da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje i prekršaj iz Zakona o proizvodnji i prometu opjnih droga.

“Nadležnoj policijskoj stanici istog dana oko 18.37 prijavljeno je da nepoznato muško lice u Banjaluci u autobusu uznemirava putnike. Policijski službenici su izašli na lice mjesta, gdje su zatekli lice D.Z. koji se oglušilo o zakonito izdata naređenja policijskih službenika, pružalo aktivan otpor, te fizički napalo policijskog službenika, koji je zadobio tjelesne povrede i ukazana mu je ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Takođe, ljekarska pomoć je ukazana i licu D.Z. na Univerzitetskom – kliničkog centru Republike Srpske. Lice D.Z. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge ekstazi, a kod navedeg lica pronađena je i oduzeta manja plastična kutija u kojoj se nalazilo šest komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi. O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje”, rekli su iz policije.

Izvor: Nezavisne

spot_img