12.7 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHDonosimo vremensku prognozu za narednih 15 dana

Donosimo vremensku prognozu za narednih 15 dana

Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u Posavini.

Nakon kratkog stabilnog i relativno toplog perioda, u utorak i srijedu su u Bosni i Hercegovini izgledni lokalni pljuskovi. Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u Posavini.

U četvrtak, lokalni pljuskovi prognoziraju se u centralnim i sjevernim područjima zemlje. U južnoj Hercegovini pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno, jer će i na ovom području postojati uslovi za kraći pljusak. Od petka do kraja sedmice očekuju se stabilnije vremenske prilike. Kraći pljusak moguć je na planinama. Puhat će uglavnom slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smijera, na jugu zemlje na momente jaka bura.

Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 17°C i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U periodu od 13. do 14. maja preovladavaće pretežno sunčano i stabilno vrijeme. Od 15. maja prodor novog nestabilnog zraka uslovit će niže temperature zraka i padavine uglavnom u vidu pljuskova.

Jutarnja temperatura uglavnom između 7°C i 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 18°C, u Hercegovini do 22°C.

Izvor: Slobodna Bosna

spot_img