19.7 C
Travnik
Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiNeodoljiv i razigran izgled enterijera: Dekorišite dom proljećnim cvijećem

Neodoljiv i razigran izgled enterijera: Dekorišite dom proljećnim cvijećem

Kalendarski smo u proljećnom periodu godine, ali zbog promjenjivog vremena kakvom smo svjedoci ovih dana, kad i pahulje prošaraju dan, a jutarnje temperature budu nešto veće od nule, još nije vrijeme da sadimo cvijeće koje će oplemeniti naše balkone tokom kasnijih proljećnih i ljetnih dana.

Ali, zato je pravi trenutak da u naše enterijere unesemo detalje koji će im podariti neodoljiv i razigran izgled.

Tulipani raznih boja, iva vrba poznatija kao cicamaca, sadarke, zumbuli, narcisi, jorgovani, žuta vrba ili forzicija… Sve su ovo cvjetovi koje možemo pronaći u svojim baštama, ali i kupiti u cvjećarama i na pijacama, a sami ili u kombinaciji sa popularnom pampas travom “podići će” svaki enterijer.

A i zelene biljke koje su u vašem domu tokom cijele godine u kombinaciji sa proljetnicama izgledaće drugačije.

Rezano cvijeće

Dekoracija enterijera biljkama je sjajna ideja, ali usprkos željama biljke ipak ne uspijevaju svima.

Ali, ako dom ipak želite dekorisati cvijećem, koje svaki prostor čini zanimljivijim, odlučite se za način koji ne iziskuju puno brige i zalijevanja, odnosno rezano cvijeće.

Svaka prostorija izgleda ljepše i prijatnije ako je u njoj i cvijeće, koje je jeftini način dekoracije na koji možemo uljepšati životni prostor.

Ako ih smjestite u zanimljive vaze ili na neobična mjesta, definitvno ćete dodati novu dimenziju vašem životnom prostoru i učiniti ga puno zanimljivijim.

Više stolića ili komoda na kojoj vam stoji TV mogu biti mjesto na koje ćete staviti vazu sa proljećnim cvijećem i tako ukrasiti svoj dom.

A ako imate slobodnog prostora u uglu sobe ili u hodniku, rezervišite mjesto za klupicu na koju ćete staviti vaze, te neka to bude vaša oaza zelenila i vatrometa boja.

A uz malo mašte i kreativnosti, pored šarenila cvijeća, možete ukrasiti enterijer i na originalan način. Više istih, ali i različitih vazi za cvijeće na jednom mjestu prostor čine zanimljivijim. Bez obzira na to je li riječ o različitim veličinama, vaze u istoj boji jednako mogu biti posebne.

Izvor: Nezavisne

spot_img