22.2 C
Travnik
Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaZanimljivosti6 pasmina koje se odlično slažu s malom djecom

6 pasmina koje se odlično slažu s malom djecom

UDOMLJAVANJE ili kupnja psa velika je životna odluka u koju bi trebala biti uključena cijela obitelj. Obitelji koje imaju malu djecu moraju voditi računa o tome da nabave psa koji je strpljiv i nije sklon agresivnom ponašanju ili promjenama raspoloženja.

Isto tako, važno je razmisliti i o veličini psa jer veći psi mogu slučajno nauditi malom djetetu tijekom igre. S druge strane, minijaturni psi mogu biti krhki, zbog čega nisu idealan izbor za djecu koja još uvijek ne znaju kako biti nježna.

Nadalje, potencijalni vlasnici moraju svoju djecu naučiti kako se ponašati prema psima. Iako su neke pasmine pune strpljenja, svaki pas ima svoje granice koje se ne bi smjele prelaziti.

Portal Barking Heads izdvojio je pasmine pasa koje su odličan izbor za obitelji s malom djecom. Evo koji su se psi našli na njihovom popisu.

Labrador retriver

Iako je riječ o većim psima, labradori su poznati po svom nježnom i strpljivom temperamentu. Jako su inteligentni i obožavaju se igrati. Oni su idealan izbor za obitelji koje su jako aktivne jer je riječ o psima koji imaju visoku razinu energije i potrebu za mentalnom stimulacijom. 

Bigl

Bigli su jedna od najpopularnijih obiteljskih pasmina. Obožavaju ljude i druge kućne ljubimce te se mogu prilagoditi različitim životnim uvjetima. No, važno je voditi brigu o tome da dobiju dovoljno tjelovježbe jer je riječ o lovačkim psima s visokom razinom energije.

Engleski koker španijel

Kao i bigli, engleski koker španijeli su prijateljski nastrojeni prema ljudima i drugim ljubimcima. Nisu agresivni ni prema strancima, a njihovu naklonost lako je pridobiti uz poslastice. Koker španijeli dnevno zahtijevaju jedan do dva sata tjelovježbe i igre za mentalnu stimulaciju kako bi bili sretni.

Kovrčavi bišon

Kovrčavi bišoni su veseli i druželjubivi. Mogu se prilagoditi životu u stanu i kući te će se brzo sprijateljiti sa svakim članom obitelji, od male djece do drugih kućnih ljubimaca. Jako su nježni i privrženi svojim obiteljima. No, potencijalni vlasnici moraju biti spremni na odlaske frizeru za pse jer njihovo kovrčavo krzno zahtijeva posebnu brigu.

Kavalirski španijel kralja Charlesa

Kavalirski španijeli kralja Charlesa mirni su i druželjubivi psi koji ne laju puno i slažu se sa svima. Jako su strpljivi i teško ih je naljutiti, zbog čega se odlično slažu s djecom. Osim toga, inteligentni su i brzo uče nove trikove i naredbe.

Bostonski terijer

Bostonski terijeri su mali psi poznati po svom veselom i prijateljski nastrojenom karakteru. Zbog svog temperamenta, idealni su i za početnike i za obitelji s malom djecom. Iako su manji psi, puni su energije i mogu postati destruktivni ako im vlasnici ne pružaju dovoljno tjelovježbe. Isto tako, zbog kratke njuške, mogu imati problema s disanjem i s očima.

Izvor: Index

spot_img