13 C
Travnik
Petak, 12 travnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiZnamo 5 najboljih savjeta protiv ispucale i elektrizirane kose

Znamo 5 najboljih savjeta protiv ispucale i elektrizirane kose

Neželjeni frizz lako se uklanja

Nažalost, pucanje kose nije problem koji imaju samo osobe s kovrčama ili nešto što nas pogađa samo zimi.

Mnogi od nas imaju ovih problema i ne znaju što učiniti u vezi s tim. Dobra vijest je: s ispucalom kosom se lako možemo boriti kod kuće i ne moramo trošiti puno novca kod frizera ili na odjelu za njegu kose.

Nekoliko jednostavnih navika pomoći će vam da kovrčavost, rascvjetane vrhove i elektriziranost stavite pod kontrolu.

Pravilno se češljajte

Ako ponekad morate nekamo ići brzo, odvojite vrijeme i počešljajte kosu malo sporije. Započnite češljanjem vrhova kose, a zatim idite prema gore. Tako ćete prvo olabaviti čvorove na vrhovima i izbjegavate da se grubo iščupaju s vaših dužina na vrhove.

Dakako, važna je i prava četka. Ako vaša četka ima oštre rubove, oni mogu oštetiti vlasište i strukturu kose. Također biste trebali redovito mijenjati svoju četku.

Pažljivo operite kosu i osušite je

Naša kosa je najosjetljivija kada je mokra jer je sloj kutikule otvoren. Stoga pri šamponiranju pripazite da nježno trljate kosu i ne prelazite grubim pokretima preko rubova kose. Za to je prikladna i posebna četka za masažu vlasišta kojom možete pažljivo oprati vlasište šamponom.

Osim toga, svaki put kada perete kosu, ne biste trebali koristiti samo šampon, već i regenerator, jer on njeguje kosu i ne uzrokuje oticanje kutikule. Također biste trebali pažljivo postupiti kada sušite kosu. Umjesto da mokru kosu trljate ručnikom, zamotajte je u ručnik na 10-ak minuta prije feniranja.

Pravilna njega kose

Investirajte u njegu svoje kose. Čak i ne morate potrošiti ogromne količine novca na skupe posjete frizeru ili proizvode kako biste pucanje stavili pod kontrolu, trebali biste koristiti njegu koja sprječava kovrčavost (frizz). Na primjer, neophodno je koristiti sredstvo za zaštitu od topline kada kosu sušite, ravnate ili kovrčate svoju kosu.

Također biste trebali koristiti takozvane proizvode za brtvljenje. One nanose zaštitni sloj na vašu kosu, što znači da je vaša kosa zaštićena u svakodnevnom životu i da se ne lomi, ne puca ili kovrča tako lako. Za to su prikladna, na primjer, ulja za kosu.

Pravilno sušite fenom

Iako je primamljivo držati sušilo za kosu ispod brade dok slušate glazbu tako glasno da će vam kosa poletjeti unatrag, trebali biste prestati s tim kako biste izbjegli elektriziranje.

Jer kosu uvijek trebamo obrađivati u smjeru rasta, bilo to četkom, sušilom za kosu ili alatom za oblikovanje. Sve drugo opterećuje kosu i uzrokuje pucanje kutikula.

Prava noćna njega

Noću vaša glava nekoliko sati leži na vašoj kosi i izložena je stalnom trenju od vašeg jastuka. To oštećuje strukturu kose. Protiv toga može pomoći noćni tretman za kosu, koji štiti kosu silikonima. Turban za kosu od svile u koji je kosa umotana pruža još veću zaštitu.

To znači da više nema jakog trenja između kose i jastuka. Svileni jastuk također može pomoći u zaštiti kose i spriječiti oštećenja kao što su lomljena kosa, kovrčanje ili ispucali vrhovi.

Izvor: Novi List

spot_img