3.3 C
Travnik
Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiZnate li koje je najposjećenije mjesto na svijetu? Kroz ovaj centar je...

Znate li koje je najposjećenije mjesto na svijetu? Kroz ovaj centar je prošlo 105 miliona ljudi

Vlasnici trgovačkog centra Dubai Mall tvrde da je ovo najposjećenije mjesto svijeta u protekloj godini nakon što je dočekao rekordnih 105 miliona posjetilaca tokom 2023.

Navode i da je zabilježen skok od preko 19 posto u odnosu na 88 miliona u 2022. godini, prema posljednjim podacima koje je objavio trgovački centar.

Brojke također pokazuju da je samo u prva dva mjeseca ove godine trgovački centar posjetilo nevjerojatnih 20 miliona ljudi, a 2024. bi trebala biti još jedna rekordna godina.

“Ovi brojevi odražavaju impresivan status Dubai Malla i odražavaju napredno vodstvo i snažnu ekonomiju Dubaija. Naš tržni centar utjelovljuje živahni duh grada i posvećenost izvrsnosti, pretvarajući viziju rukovodstva u stvarnost. Budući da je sastavni dio ekonomskog tkiva Dubaija, igramo ključnu ulogu u uspjehu i inovacijama grada”, rekao je Mohamed Alabbar, osnivač kompanije Emaar u čijem je vlasništvu centar.

Nove brojke također pokazuju kako je tržni centar postao globalna atrakcija, privlačeći posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

Ističu da su događaji i promocije tržnog centra bile ključni pokretač njegovog pješačkog prometa, kao i bitne svečane prilike i međunarodne proslave.

Dubai Mall broji oko 1200 trgovina popularnih brendova odjeće, obuće, modnih dodataka, kućanskih aparata i slično, a u sklopu centra nalazi se oko 200 restorana i kafića.

Pored toga, razlog zbog kojeg je toliko posjećen centar je zasigurno Dubai akvarij koji je dom za 33.000 životinja.

Izvor: Klix

spot_img