13 C
Travnik
Petak, 12 travnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaPotres od 4.5 na sjeveru Italije, osjetio se i u Hrvatskoj

Potres od 4.5 na sjeveru Italije, osjetio se i u Hrvatskoj

EUROMEDITERANSKI seizmološki centar (EMSC) objavio je da je sjever Italije pogodio potres magnitude 5 po Richteru. Dodaju da je epicentar potresa bio 23 kilometra sjeveroistočno od Maniaga.

Talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju objavio je pak da je magnituda, prema prvim procjenama, iznosila 4.5 po Richteru. Potres je zabilježen na dubini od 12 kilometara.

“Podrhtavanje, tutnjava”Talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV) objavio je da je magnituda iznosila 4.5 po Richteru, te da se potres dogodio u 22:19. Iste podatke objavila je i slovenska Agencija za okoliš.Potres se osjetio u Sloveniji i dijelu Hrvatske. “Pazin, 4.kat u zgradi. Malo je zatreslo”, glasi jedan od komentara na EMSC-u.
Potres su prijavili i građani iz Ljubljane, Rijeke i Karlovca.  “Podrhtavanje, tutnjava”, napisao je korisnik aplikacije iz centra Rijeke. Većina komentara iz Italije navodi da je podrhtavanje trajalo nekoliko sekundi i da nije bilo štete.La Repubblica javlja da su vatrogasci zaprimili desetke poziva, ali da još uvijek nema izvještaja o nastaloj šteti.

Izvor: Index

spot_img