12 C
Travnik
Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaBiHŽena se godinama u Banjoj Luci lažno predstavljala kao radnica SIPA-e, prikupljeni...

Žena se godinama u Banjoj Luci lažno predstavljala kao radnica SIPA-e, prikupljeni dokazi protiv nje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv jedne ženske osobe, čiji su inicijali M. B., zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela “Lažno predstavljanje”.

Prlikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti SIPA-e, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim osobama u javnim organima na području Banje Luke predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA-e u namjeri pogodovanja trećim osobama u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi.

Također, prikupljena su i saznanja da se prijavljena ženska osoba u posljednje četiri godine na području Banje Luke za sada neutvrđenom broju osoba iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA-e, kao i ovlaštena službena osoba Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

U vezi sa navedenim pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje sumnjaju da im se prijavljena ženska osoba i/ili bilo koja druga osoba lažno predstavljala kao ovlaštena službena osoba SIPA-e, da navedeno prijave lično dolaskom u prostorije Regionalne kancelarije Banja Luka ili putem kontakt telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te procesuiranja istih.

Izvor: Klix

spot_img