22.2 C
Travnik
Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaBiHSlovenska ministrica Fajon i švedska ministrica Roswall sutra u Sarajevu

Slovenska ministrica Fajon i švedska ministrica Roswall sutra u Sarajevu

Potpredsjednica Vlade Slovenije i ministrica vanjskih i evropskih poslova Tanja Fajon i ministrica evropskih poslova Švedske Jessika Roswall doputovat će sutra u posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će se sastati sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

Fajon dolazi u radnu, a Roswall u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Zvanični dio posjete švedske ministrice Roswall i delegacije Švedske počet će dočekom u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u 09,55 sati, a potom će uslijediti sastanci delegacija i konferencija za novinare.

Doček slovenske ministrice bit će upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u 11,55 sati, a potom će se održati tête-à-tête sastanak ministra Konakovića i ministrice Fajon te sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Republike Slovenije. Potom će se dvoje zvaničnika obratiti novinarima.

Posjeta slovenske i švedske ministrice Sarajevu dolazi nakon što je Evropsko vijeće u četvrtak odobrilo početak pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine o članstvu u Evropskoj uniji.

Izvor: BHRT

spot_img