22.2 C
Travnik
Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaBiHBIHAMK: Zbog mokrog kolovoza vozite oprezno, izbjegavajte rizična preticanja

BIHAMK: Zbog mokrog kolovoza vozite oprezno, izbjegavajte rizična preticanja

Od jutros u 03:30 sati granični prelaz Bosanska Gradiška ponovo je otvoren za saobraćaj

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. 

Radovi u toku

Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. 

Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Usporen saobraćaj

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) zbog čega je saobraćaj regulisan semaforma, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Žepče-Zenica, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Od jutros u 03:30 sati granični prelaz Bosanska Gradiška ponovo je otvoren za saobraćaj. Nema dužih zadržavanja u prometu putničkih vozila na svim graničnim prelazima.

Izvor: avaz

spot_img