22.2 C
Travnik
Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaSportVrsaljko: Sanjao sam dres Hajduka. Onda mi je tata rekao "Sine, ništa...

Vrsaljko: Sanjao sam dres Hajduka. Onda mi je tata rekao “Sine, ništa od toga”

ŠIME VRSALJKO se kroz svoju veliku nogometnu karijeru najviše istaknuo kao reprezentativac Hrvatske s kojom je osvojio srebro u Rusiji, ali njegov klupski CV je, usprkos tome što ni u jednom klubu nije bio jedan od glavnih igrača, itekako impresivan.

Zadar, Dinamo, Lokomotiva, Genoa, Sassuolo, Atletico Madrid, Inter i Olympiakos. To je popis klubova za koje je u svojoj karijeri nastupao Vrsaljko. Nedavno je gostovao u emisiji Neuspjeh prvaka na Areni Sport te tamo u razgovoru s Mirzom Džombom otkrio da je već u samom začetku karijere sve moglo biti znatno drugačije.

Skoro je završio u Hajduku

Naime, dok je bio dječak, Šime je bio jako blizu tome da postane igrač Hajduka. Tada 13-godišnji Šime zamalo je završio na Poljudu, ali na kraju do tog posla ipak nije došlo. Opisao je kako je on proživio trenutke kad je saznao da neće obući dres kluba za koji je tada, po svom svjedočenju, navijao.

”Prilikom boravka u Zadru sa svojih 13 godina na dva turnira sam kao gost nastupao s Hajdukom. Išao sam kao desno krilo. Na turniru, mislim Darko Mateša na igralištu Dragovoljca, bio sam najbolji igrač. Nakon toga smo išli u Osijek. Tamo smo isto osvojili prvo mjesto. Tada sam sebe vidio kao novog igrača Hajduka”, priča Vrsaljko pa dodaje:

“Tada je za mene bio san obući taj dres, slušati hajdučke navijačke pjesme u busu kada se ide na utakmice. Međutim, tada dolazi do jednog zaokreta. Da vam sada pričam o imenima i ne sjećam se, ali prva informacija koja je išla prema meni od strane mog oca bila je: ‘Sine, nema ništa od Hajduka.’ Bio sam na dva turnira s Hajdukom. Tata i ja smo spremili stvari, ujutro dolazimo, idem na stadion i postajem igrač Hajduka. Međutim, tu večer je Hajduk igrao neku europsku utakmicu. Sjećam se da mi je tada otac rekao da nema ništa od Hajduka. U tom trenutku otac mi je davao informacije koliko je smatrao da sam ja u tom trenutku kadar prihvatiti.”

Izvor: Index

spot_img