1.8 C
Travnik
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024
NaslovnicaBiHPovlači se popularni lijek za djecu: Sumnja se na onečišćenje u otopini

Povlači se popularni lijek za djecu: Sumnja se na onečišćenje u otopini

Serije lijeka povlače se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na moguću pojavu onečišćenja otopine česticama ambalaže, objavio je HAPIH

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) upozorila je ovog petka na popularni lijek za djecu koji se povlači s polica, i to iz preventivnih razloga. Kako se navodi u njihovom priopćenju, riječ je o lijeku Fluimukanu Junior od 20 mg/ml oralnoj otopini tvrtke Sandoz d.o.o., a povlače se isključivo serije – MS8992 i NB5852.

– Povlačenje se provodi iz preventivnih razloga, do razine ljekarni. Navedene serije lijeka povlače se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na moguću pojavu onečišćenja otopine česticama ambalaže – objavljeno je. 

Lijek se izdaje bez recepta. Na tržištu Republike Hrvatske u prometu nije dostupan lijek iste jačine i istog farmaceutskog oblika, međutim za predmetne terapijske indikacije dostupni su drugi lijekovi. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije, poručili su iz HALMED-a.

– Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije – upozoravaju.

Izvor: Vecernji

spot_img