12 C
Travnik
Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaBiHVrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH premašila osam milijuna eura

Vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH premašila osam milijuna eura

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da, u suradnji nadležnim institucijama entiteta i Brčko distrikta BiH, nastavi aktivnosti na donošenju državnog zakona o organskoj proizvodnji hrane u skladu s preporukama Sedmog sastanka Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između EU i BiH.

Prethodno je usvojena Informacija o stanju organske proizvodnje u Bosni i Hercegovini kojom se naglašava potreba nastavka praćenja EU legislative i provedbu aktivnosti usklađivanja domaćih s EU propisima u ovom području.

U informaciji je navedeno da je vrijednost izvoza organskih proizvoda iz BiH u 2022. bila veća od osam milijuna eura, a proizvodilo se na više od 1.700 hektara poljoprivrednog zemljišta. 

Dodaje se kako je potrebno stvarno i strateško opredjeljenje politika i provedba adekvatnih mjera te dodatnih ulaganja i poticaja za ubrzani rast organske poljoprivrede u BiH, s obzirom da postoji rastuća globalna potražnja za tim proizvodima, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izvor: Vecernji

spot_img