12 C
Travnik
Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaBiHOvdje će sutra biti donijeta povijesna odluka za BiH

Ovdje će sutra biti donijeta povijesna odluka za BiH

Svjedočili smo velikom broju policijskih službenika kao i njihovih vozila uz dodatna obezbjeđenja iz spomenutih evropskih institucija

Posljednje pripreme vrše se u Briselu uoči sutrašnjeg samita Evropskog vijeća na kojem će se odučivati i o otvaranju pristupnih pregovora sa BiH za članstvo u EU.

S obzirom na to da se sutra očekuju visoke delegacije šefova 27 zemalja članica EU kao i drugih tijela Unije, te delegacije država o kojima će se raspravljati, među kojima je i naša zemlja, kao i Ukrajina i Moldavija, osiguranje oko zgrada Evropske komisije i sjedišta Evropskog vijeća i Vijeća Evrope je snažno.

Svjedočili smo velikom broju policijskih službenika kao i njihovih vozila uz dodatna obezbjeđenja iz spomenutih evropskih institucija.

Tu će sutra biti i ekipa “Dnevnog avaza” koja će izvještavati o ovom historijskom danu za našu domovinu s obzirom na to da se očekuje da BiH dobije zeleno svjetlo za započinjanje pregovora o članstvu u EU.

mještajnih kapaciteta u krugu ovih institucija skoro je nemoguće pronaći.

Podsjećamo, Evropsko vijeće sutra će, osim o BiH, raspravljati i o članstvu Ukrajine i Moldavije u EU, kao i o ruskoj agresiji na Ukrajinu te o Bliskom Istoku i stravičnim dešavanjima u Gazi.

Izvor: Avaz

spot_img